Mergi spre compartimentul: Arhitectura
02 decembrie 2013, 14:59 Arhitectura views 16404
02 decembrie 2013, 14:59 Arhitectura views 16404

Arhitectul moldovean Maxim Calujac a uimit arhitecţi cu renume

Foto: trm.md

Arhitectul moldovean Maxim Calujac a construit o casă inedită în centrul Chişinăului. Cu 20 de mii de dolari şi idei ieşite din comun, tînărul a reuşit să creeze o adevărată capodoperă, situată pe strada Kogălniceanu din centrul capitalei.

În locul casei a fost o baracă, construită după război. Unele materiale de construcţie cum ar fi cărămida sau lemnul rămas de la vechea clădire au fost utilizate pentru interiorul celei noi, pereţii fiind construiţi de muncitori aduşi din localitățile rurale.

Iniţial, casa era preconizată pentru o familie creativă din Chişinău, după care a fost dată în chirie. Construcţia neobişnuită a atras atenţia şi unor interpreţi care au folosit-o drept platou de filmare. Casa a fost construită nu doar pe placul stăpînilor, dar şi a vecinilor.

Pentru această creaţie de "arhitectură vie", tînărul a obţinut un premiu internaţional la categoria "Case de locuit". Premiul i-a fost înmînat de arhitectului olandez William Jean Neuteling. Pe lîngă trofeu, moldoveanul a primit 10 kg de cărţi de arhitectură şi un software în valoare de cinci mii de euro.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Arhitectura , Moldova , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1263 locuitori

Ursoaia este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1263 de oameni. Satul Ursoaia a fost înființat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.