|
Cristina Baboi a fost decernată cu titlul „Cea mai bună actriţă”
Teatru s-a dovedit a fi o frumoasă pasiune pentru Cristina Baboi din Mingir. După o muncă asiduă depusă pe parcurs a ajuns să primească distincţia "Cea mai bună actriţă" la un festival internaţional.
Pasiunea pentru teatru i-a trezit-o chiar sora ei Elena, care acum 9 ani era membră a trupei "Ghioceii", condusă de dl Mihai Sîrbu. A fascinat-o ţinuta scenică a actorilor, modalitatea de a intra în rolul unui personaj, de a-l face pe spectator să trăiască emoţii la fel ca şi personajul. Totodată, a dat dovadă de interes în acest domeniu şi după ce a vizionat „Chiriţa-n provincie" în care a jucat rolul regretatului actor Constantin Constantinov.
„Teatrul reprezintă o lume aparte. Treci de la problemele cotidiene în alt tărâm, cel al trăirilor şi emoţiilor"- ne-a spus Cristina. Deja de 8 ani este membru al trupei de teatru „Ghioceii". A jucat roluri centrale în mai multe spectacole. Printre ele vom nominaliza: „Transformările magice" – Clovnul; „Dumbrava fermecată" – iedul; „Dănilă Prepeleac" – baba (soţia fratelui); „Buratino" – rolul personajului cu acelaşi nume; „Soacra cu trei nurori" – soacra. Cu cel din urmă rol s-a prezentat la Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Gr. V. Birlic", care a avut loc în perioada 31 august – 06 septembrie în acest an. În cadrul premierii, Cristina Baboi a fost decernată cu titlul „Cea mai bună actriţă".
„Am trăit emoţii minunate. Mulţumim mult juriului că mi-a apreciat munca şi talentul"- a spus tînăra actriţă. Curajul, dorinţa de a depune efort, emotivitatea şi simţul umorul sunt nişte trăsături definitorii care poate duce la formarea unui actor profesionist, susţine Cristina. „Pentru a ajunge la acest onorabil titlu am muncit mult cu actorii, având o mare încredere în ei şi speranţa pentru un rezultat frumos. Cristina a dat dovadă mereu de o bună pregătire şi interes de a se prezenta la nivel înalt în scenă. Acuma ne bucurăm de rezultat şi îi dorim succes"- a precizat conducătorul trupei de teatru, dl Mihai Sîrbu.
Pentru a acumula un schimb de experienţă Cristina, împreună cu colegii de scenă, a mers la Chişinău la teatru „Luceafărul" şi a vizionat spectacolul „Adam şi Eva". Deşi îşi face studiile la UPS „Ion Creangă" la Facultatea „Limbi străine", Cristina speră ca după finisarea studiilor să facă şi actorie în România.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 1591 locuitori
Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.
Comentarii
(0)