Mergi spre compartimentul: Literatura
18 noiembrie 2022, 14:00 Literatura views 1291
Un cercetător a editat o carte despre Orheiul Vechi
18 noiembrie 2022, 14:00 Literatura views 1291

Un cercetător a editat o carte despre Orheiul Vechi

O carte intitulată „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)”, semnată de doctorul în arhitectură Sergius Ciocanu, a apărut recent la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Sergius Ciocanu a menționat că lucrarea are cinci capitole și propune o abordare inedită a întregului spectru de probleme acumulate de-a lungul vremii în zona cunoscută astăzi sub numele generic de Orheiul Vechi.

Volumul a fost lansat ieri, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Pe marginea cărții s-au pronunțat Mariana Șlapac, membru corespondent al AȘM, profesorul universitar Gheorghe Postică ș.a.

Dr. Sergius Ciocanu este cercetător științific superior la Institutul Patrimoniului Cultural, conferențiar la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Urbanism și Arhitectură. De asemenea, a semnat peste 80 de articole și lucrări științifice referitoare la istoria și arhitectura mai multor biserici și așezăminte monahale de pe teritoriul Republicii Moldova, dezvoltarea istorico-urbanistică și arhitecturală a orașului Chișinău, sigilografie, protejarea patrimoniului cultural imobil etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , Orheiul Vechi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.