Mergi spre compartimentul: Literatura
15 ianuarie 2024, 10:30 Literatura views 45303
Fotografiile lui Eminescu. Cum arăta cu adevărat marele poet (Foto)
15 ianuarie 2024, 10:30 Literatura views 45303

Fotografiile lui Eminescu. Cum arăta cu adevărat marele poet (Foto)

Fotografiile cu Mihai Eminescu pot fi numărate pe degetele unei singure mîini. În acest moment sînt recunoscute patru fotografii bust cu Eminescu, prima dintre ele, cea mai cunoscută dintre toate, fiind realizată la Praga în anul 1869, pe cînd Eminescu avea 19 ani.

Mai sînt recunoscute, oficial, alte trei busturi: unul realizat la Bucureşti, în 1878, cel de-al doilea în Iaşi, în 1884 iar ultimul, trei ani mai tîrziu, la Botoşani. Există, de asemenea, şi două fotografii de grup în care ar apărea Mihai Eminescu, dar nimeni nu garantează pentru autencitatea lor. Sau cel puţin pentru autenticitatea celei despre care se spune că ar reprezenta promoţia 1864 a gimnaziului din Cernăuţi unde Eminescu a făcut primii ani de şcoală. Cel încercuit în imagine se presupune că ar fi Mihai Eminescu, dar imaginea este a unui om matur şi în nici un caz a unui tînăr de 14 ani (sau 16, pentru că alte surse susţin că fotografia ar fi fost făcută în 1866).

 

Cuvinte cheie:

literatura , Mihai Eminescu , fotografie

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.