Mergi spre compartimentul: Literatura
13 februarie 2019, 16:10 Literatura views 16115
A fost lansată o carte dedicată aniversării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism (Foto)
13 februarie 2019, 16:10 Literatura views 16115

A fost lansată o carte dedicată aniversării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism (Foto)

O nouă carte dedicată aniversării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă și victoria poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945 a fost lansată astăzi la Chișinău.

Cartea, intitulată „Правда о Великой Отечественной Войне 1941-1945 гг.", a fost scrisă de fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, și istoricul Boris Şapovalov, reprezentant al Asociaţiei istoricilor şi politologilor „Pro-Moldova".

Lucrarea a fost publicată sub patronajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a relatat consilierul prezidențial în domeniul Educației, Corneliu Popovici. Oficialul a subliniat că prin tezele expuse în această carte, autorii dau o ripostă unor falsificatori ai istoriei.

„Cartea are drept scop de a păstra vie memoria oamenilor și timpurilor de odinioară și cuprinde atît relatări ale persoanelor implicate nemijlocit în evenimente, cît și argumente documentate care combat neadevărul promovat vehement de unii falsificatori ai istoriei", a reamarcat consilierul în cadrul evenimentului de lansare a cărții.

La eveniment au mai participat membri notorii ai comunității academice, ai societății civile, ofițeri și veterani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , fascism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
1695 locuitori

Donduşeni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Donduşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1695 de oameni. Satul Donduşeni a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.