Mergi spre compartimentul: Literatura
10 februarie 2017, 12:05 Literatura views 3937
„Ghetoul din Chișinău” ajunge la Librăria din Centru
10 februarie 2017, 12:05 Literatura views 3937

„Ghetoul din Chișinău” ajunge la Librăria din Centru

Detalii zguduitoare și capitole ascunse din istoria evreilor din Chișinău sînt descrise în volumul „Ghetoul din Chișinău 1941-1942", semnat de Paul Shapiro, directorul noului Oficiu pentru Relații Internaționale al Muzeului Holocaustului din Washington.

Autorul vorbește despre cum au fost împușcați cu sălbăticie evreii pe străzile Chișinăului, iar cei rămași în viață, peste 10.000 de oameni, au fost duși cu forța într-un Ghetou, aflat chiar în centrul orașului. Evreii au fost lipsiți de avere, impuși la muncă forțată, populația bărbaților evrei apți de muncă a fost împușcată în mod organizat și, pînă la urmă, toată populația rămasă în ghetto-uri a fost deportată în regiunea transnistreană, unde puțini au supraviețuit.

Lansarea cărții a avut loc joi, 9 februarie, la ora 18:15, la Librăria din Centru din Chișinău. La eveniment a fost prezent și autorul cărții.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

carte , literatura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.