Mergi spre compartimentul: Literatura
16 iunie 2015, 12:21 Literatura views 9548
Cartea „Fabule Moderne” de Tatiana Ţîbuleac va fi lansată în Franţa
Foto: promotime.md
16 iunie 2015, 12:21 Literatura views 9548

Cartea „Fabule Moderne” de Tatiana Ţîbuleac va fi lansată în Franţa

Cartea „Fabule Moderne" semnată de scriitoarea moldoveancă stabilită în Franţa, Tatiana Ţîbuleac, va fi lansată marţi, 16 iunie, la Paris. Cartea se vinde în Republica Moldova şi a fost cumpărată de către iubitorii de carte din peste 20 de ţări din Europa.

Cartea „Fabule Moderne" de Tatiana Țîbuleac conține poveștile a câteva zeci de migranți români din Franța și din alte state europene.

Solicitată de TRM.MD, Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle „Constellation Culture", coorganizator al evenimentului, a menționat că scopul acestor istorii este să inspire oamenii aflați departe de casă și să povestească despre viața lor din altă perspectivă - una pozitivă. Cartea a fost lansată în luna decembrie la Chișinău și este una dintre cele mai vândute cărți ale anului.

Protagoniștii „Fabulelor moderne", invitați la eveniment sunt: Iulia Badea-Guéritée, jurnalistă și poetă română stabilită în Franța; Cezara Kolesnik, pictoriță din Moldova stabilită în Franța; Veronique North-Minca, fostă angajată a Ministerului de Externe Francez, a activat în ambasadele Franței în România și Republica Moldova; Oleg Serebrian, ambasadorul Republicii Moldova în Franța și Igor Guzun, editorul cărții.

Serata culturală se va încheia cu un recital de muzică folk românesc, susţinut de către tinerii artiști „Condorii Negri", în componența Alexandru Federiuc, Mihai Sârbu și Constantin Cozlan.

Evenimentul cultural - artistic este organizat de către Institutul Cultural Român din Paris și se înscrie în proiectul „Identitate și Memorie" al Asociației „Constellation Culture", care are drept scop valorizarea patrimoniului local, prin intermediul diversității cultural-artistice, precum și sprijinirea artiștilor de excepţie.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.