Smartphone-urile şi tabletele pot afecta grav copiii
Foto: jurnalul.ro |
O echipă de cercetători americani atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun copiii de vîrste foarte mici care utilizează excesiv smartphone-uri şi tablete. Folosirea îndelungată a acestora ar putea avea consecinţe puţin cunoscute deocamdată asupra motricităţii lor, scrie Daily Mail. Tehnologia fiind atît de nouă, este destul de greu de spus ce fel de repercusiuni va avea aceasta pe termen lung asupra dezvoltării copilului.
Potrivit cercetătorilor, folosirea sistematică a ecranelor tactile împiedică învăţarea scrierii de mînă şi, prin urmare, dezvoltarea muşchilor de la degete şi mîini.
Procente îgrijorătoare
Conform datelor unui studiu american făcut public recent, 38% dintre copiii sub doi ani au utilizat deja un smartphone sau o tabletă pentru a juca diverse jocuri, pentru a urmări înregistrări video, audio sau pentru alte funcţii media ale acestor dispozitive,
scrie şi mashable.com. Sursa remarcă faptul că în 2011 doar 10% dintre aceşti copii utilizau telefoane inteligente sau tablete, deci creşterea este vertiginoasă.
Sfaturi pentru părinţi
Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, copiilor nu ar trebui să le fie permis să petreacă mai mult de două ore în faţa unui ecran, zilnic. Aceeaşi Academie susţine că acelora sub 2 ani ar trebui să le fie interzis să petreacă vreun pic de timp în faţa unui ecran.
Încă un detaliu îngrijorător referitor la copii este adus de angenţia Associated Press, potrivit căreia copiii din ziua de azi nu pot alerga la fel de mult sau la fel de repede precum puteau părinţii lor, atunci cînd aveau aceeaşi vîrstă, potrivit unui studiu american.
Condiţia fizică, în scădere
Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au analizat mai multe anchete asupra unui număr total de 250 de milioane de copii din întreaga lume. Potrivit anchetelor, condiţia fizică a copiilor a scăzut cu 5% în fiecare deceniu, după anul 1975.
Asociaţia americană împotriva bolilor de inimă (American Heart Association) a prezentat studiul în cadrul conferinţei sale anuale de la Dallas, în statul Texas. Potrivit organizaţiei, aceasta este prima cercetare care arată că starea de sănătate cardiovasculară a copiilor a scăzut pe plan mondial în ultimele trei decenii.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1898
- Populația:
- 101 locuitori
Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.
Comentarii
(0)