21 noiembrie 2014, 10:20 Sănătate views 18286
21 noiembrie 2014, 10:20 Sănătate views 18286

Boala de care suferă 80% dintre persoanele care folosesc un calculator


Foto: gandul.info

Daily Mail publică un articol despre o tulburare ciudată, pe care 80% dintre persoanele care folosesc un calculator o au. Este vorba despre oprirea respiraţiei în timpul tastării la calculator, iar boala poartă deja un nume: "email apneea".

Oprirea respiraţiei, numită apnee, se întîlnea pînă acum mai mult la persoanele supraponderale sau în timpul somnului. Printre simptomele acestei tulburări se numără oboseala, gîtul uscat sau durerea în gît, memoria slabă, puterea de concentrare redusă, durerile de cap, anxietatea, depresia, libidoul scăzut şi impotenţa.

Cu toate acestea, s-a descoperit o formă de apnee care apare atunci cînd suntem foarte concentraţi cînd scriem un text sau un e-mail, scrie Daily Mail. Dacă "uităm" să respirăm în timp ce tastăm, este posibil ca pupilele să ni se dilate, ritmul cardiac să crească şi să transpirăm mai mult. Aceasta este reacţia corpului în condiţii de stres sau pericol, scrie Daily Mail.

"Trebuie să începem să respirăm în timp ce scriem un e-mail. Conştientizarea este primul pas spre rezolvarea problemei", notează sursa.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

calculator , sanatate , boala , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.