13 noiembrie 2013, 16:27 Sănătate views 6370
13 noiembrie 2013, 16:27 Sănătate views 6370

MS a început crearea unui dispecerat comun 903 pentru raioanele de nord


Foto: moldpres.md

Ministerul Sănătăţii a început crearea unui dispecerat comun 903 pentru zona de nord a ţării, informează MOLDPRES, cu referire la un comunicat al ministerului.

Dispeceratul centralizat comun se află la Bălţi şi va recepţiona apelurile la numărul scurt 903 din 11 raioane din zona de nord - Briceni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei, Soroca.

În prezent, apelurile din zona de nord sînt recepţionate în substaţiile de asistenţă medicală urgentă din Edineţ, Sîngerei, Soroca.

Dispeceratul centralizat comun va înscrie convorbirile telefonice, parvenite de la populaţie. Aceasta va permite soluţionarea operativă a unor neclarităţi, inclusiv confirmarea solicitării, precizarea datelor despre solicitant, locul solicitării, cît şi necesitatea implicării organelor de poliţie sau a pompierilor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

servicii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
186 locuitori

Odaia este un sat din cadrul comunei Șișcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Odaia a fost menționat documentar în anul 1875.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.