02 octombrie 2024, 14:00 Sănătate views 904
17 medicamente noi vor apărea pe piața din Republica Moldova
02 octombrie 2024, 14:00 Sănătate views 904

17 medicamente noi vor apărea pe piața din Republica Moldova

17 medicamente noi vor apărea pe piața din Republica Moldova. O decizie în acest sens a fos tluată pe 30 septembrie 2024, de membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) care au autorizat în total 33 de produse medicamentoase.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

Sevaren comprimate filmate (DCI: Sevelamerum) – Acest medicament este utilizat pentru a controla hiperfosfatemia (valori mari ale fosfatului în sînge) la: pacienţi adulţi care efectuează şedinţe de dializă (o tehnică de curăţare a sîngelui). Poate fi utilizat la pacienţi care efectuează şedinţe de hemodializă (prin utilizarea unui dispozitiv de filtrare a sîngelui) sau de dializă peritoneală (în cadrul căreia se pompează lichid în abdomen şi o membrană internă a corpului filtrează sîngele); pacienţi cu boală renală cronică (de lungă durată), care nu efectuează şedinţe de dializă şi au o valoare a fosforului în plasmă (sînge) egală cu sau mai mare de 1,78 mmol/l.

Tacrolimus capsule (DCI: Tacrolimus) - Tacrolimus face parte dintr-un grup de medicamente numite imunosupresoare. După un transplant de organ (ficat, rinichi, inimă), sistemul imunitar încearcă să respingă noul organ. Tacrolimus este utilizat în scopul de a controla răspunsul imun, permiţînd organismului să accepte organul transplantat. Tacrolimus este adesea utilizat în combinaţie cu alte medicamente imunosupresoare. Tacrolimus mai poate fi recomandat în caz de rejet al organului transplantat, ficat, rinichi, cord sau oricare alt organ, cînd tratamentul anterior nu a putut controla răspunsul imun după transplant.

Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum:

Fulvestrant soluţie injectabilă în seringă preumplută (DCI: Fulvestrantum) – Acest medicament este utilizat în monoterapie în tratamentul unui tip de cancer de sîn denumit cancer de sîn pozitiv pentru receptorul de estrogen, care este avansat local sau s-a răspîndit la alte părți ale corpului (metastazat), la femeile aflate în postmenopauză sau în combinație cu palbociclib pentru a trata femeile cu un tip de cancer de sîn denumit cancer de sîn pozitiv pentru receptorul pentru hormoni, negativ pentru receptorul 2 al factorului de creștere epidermală, care este avansat local sau s-a răspîndit (metastazat). Femeile care nu au ajuns la menopauză vor fi tratate și cu un medicament denumit agonist al hormonului eliberator de hormon luteinizant (LHRH).

Ziromin pulbere pentru soluţie perfuzabilă (DCI: Azithromycinum) este indicat pentru administrare la pacienții care necesită terapie intravenoasă inițială a infecțiilor cauzate de microorganisme sensibile la azitromicină: pneumonie comunitară, inclusiv cauzată de Legionella pneumophila; boală inflamatorie pelvină. Terapia combinată (de exemplu, administrarea concomitentă cu un antibiotic β-lactamic) trebuie efectuată în pneumonia severă/acută și/sau în prezența unor factori de risc concomitenți. Monoterapia cu azitromicină nu este indicată în infecțiile complicate, în special atunci cînd rezistența microorganismelor patogene la azitromicină nu poate fi exclusă.

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicamente , Moldova , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.