12 septembrie 2022, 15:00 Sănătate views 1501
Europarlamentar:
Foto: rbc.ru
12 septembrie 2022, 15:00 Sănătate views 1501

Europarlamentar: "Vaccinul anti-COVID-19 este testat din 2017"

Europarlamentarul din România Cristian Terheș a pus o întrebare interesantă: cum puteau fi efectuate testele unui vaccin împotriva COVID-19 în 2017, 2018, 2019, așa cum se menționează în raportul EMA (Agenția Europeană a Medicamentului)?

Vorbind în Parlamentul European, el a menționat că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în raportul său a descris studiile clinice care au fost efectuate pentru toate vaccinurile. În cazul companiei „Moderna”, de exemplu, au fost furnizate date că vaccinul a fost testat în 2017, 2018, 2019.

"Deci, cum putea fi testat acest vaccin într-un moment în care am aflat despre virus abia în decembrie 2019? A doua întrebare: contracte. Menționați că există informații secrete sau confidențiale în aceste contracte care ar trebui să vă protejeze interesele. Acum întrebarea mea către dvs. este: ce rămîne cu interesele noastre și cu interesele cetățenilor europeni? Pentru că o parte din paginile contractului dintre Comisia Europeană și compania Moderna arată așa (afișează pătrate negre are acoperă textul). Și vă întreb. : credeți că așa ceva este corect față de noi toți?Vorbim despre vaccinuri, rapeluri, vorbim despre un produs medical cînd nici măcar nu știm termenii contractului?Deci întrebarea mea care v-o adresez personal, domnule Borel: cînd veți face publici toți termenii contractului pe care l-ați semnat cu Comisia Europeană și cu statele membre UE?”, a întrebat Christian Terheș.

El a ridicat o altă întrebare cu privire la problema obligațiilor: de ce transferați răspunderea către guverne și către oamenii care au primit aceste vaccinuri și s-ar putea să aibă efecte secundare de la acestea, atunci cînd obțineți toate profiturile, indiferent de calitatea "boosterelor voastre bivalente"?
"Ați declarat că aceste boostere au fost solicitate de guvernul SUA, care la fel le-a aprobat fără studii clinice pe oameni. Credeți că este corect? Credeți că le putem cere europenilor să se injecteze cu un medicament care nu a trecut de toate studii clinice necesare sau nici un fel de studii pe oameni?”, a întrebat retoric europarlamentarul român.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.