15 iunie 2022, 14:15 Sănătate views 1923
Pacienții cu tumori non-canceroase vor beneficia de anumite servicii medicale gratuit
Foto: zdrav.expert
15 iunie 2022, 14:15 Sănătate views 1923

Pacienții cu tumori non-canceroase vor beneficia de anumite servicii medicale gratuit

Pacienții cu tumori non-canceroase, adică beningne, vor fi susținuți financiar în perioada de reabilitare.

Un proiect de lege în acest sens, înaintat de un grup de deputați, a fost aprobat în cadrul ședinței din 15 iunie a Guvernului.

Mai exact, se va asigura garantarea minimului asigurării medicale gratuite cetățenilor prin acoperirea cheltuielilor pentru exoprotezele și implanturile mamare necesare pentru reabilitarea pacientelor cu tumori benigne, precum și prin acoperirea cheltuielilor pentru protezele individuale și consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală și protetică a pacienților cu tumori benigne ale capului, ale gîtului, ale aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie, defect parțial sau total al globului ocular, indiferent de etiologie, din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit calculelor estimative, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de lege constituie circa două milioane de lei, în cazul efectuării a 10-15 intervenții anual.

Costul acestora va fi acoperit din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, în urma eficientizării cheltuielilor, fără solicitarea suplimentară a alocațiilor.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.