19 ianuarie 2022, 17:00 Sănătate views 3486
Un medic anesteziolog, doctor în științe medicale, a cîștigat concursul de director la Institutul Oncologic
19 ianuarie 2022, 17:00 Sănătate views 3486

Un medic anesteziolog, doctor în științe medicale, a cîștigat concursul de director la Institutul Oncologic

Medicul anestezist-reanimatolog Ruslan Baltaga este noul director al Institutului Oncologic. Acesta s-a duelat în cursă cu încă 3 candidați: Neonila Casian și Valeriu Bîlba, care sunt medici în cadrul instituției și Serghei Suman, medic chirurg la Institutul de Medicină Urgentă.

Ruslan Baltaga este actualmente conferențiar universitar la catedra de Anesteziologie și Reanimatologie „Valeriu Ghereg" al Universității de Medicină, dar și președintele Fundației Medicale „Valeriu Ghereg".

Potrivit CV-ului, acesta și-a început activitatea de medic anestezist la Institutul Oncologic, unde a activat un an – 2001-2002. Din 2003 până în 2013 a fost medic-consultant în anesteziologie și terapie intensivă la Institutul de Medicină Urgentă. Între anii 2007 – 2013 este conferențiar universitar la Catedra de Anesteziologie și Terapie Intensivă, dar și vice-decan la Facultatea de Medicină în anii 2008-2013.

Între 2013-2014 face rezidențiatul în Marea Britanie, iar încă un an lucrează ca medic anestezist la Spitalul Darent Valley, Marea Britanie. Din 2015 se întoarce în țară și este doctor anestezist-reanimatolog în cadrul Spitalului Internațional Medpark.

Ruslan Baltaga a participat de-a lungul carierei la diverse congrese internaționale în România, SUA, Argentina, Austria, Turcia, Irlanda, Ucraina, Spania, Africa, Grecia și Israel.

Sursa: sanatateinfo.md

Cuvinte cheie:

director , Institutul Oncologic , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
684 locuitori

Flocoasa este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Situat în zona Colinelor Tigheciului, satul Flocoasa se află la distanța de 25 km de orașul Cantemir şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 684 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.