11 octombrie 2021, 11:30 Sănătate views 2231
A fost numită durata medie a infecției cu coronavirusului
11 octombrie 2021, 11:30 Sănătate views 2231

A fost numită durata medie a infecției cu coronavirusului

Medicii de la Rospotrebnadzor au numit pentru RIA Novosti durata medie a infecției cu coronavirus la pacienți. Potrivit lor, aceasta este de 11 zile, deși unii oameni se pot recupera și în doar cîteva zile.

"Conform cercetărilor, durata medie a COVID-19 este de 11 zile. Dar la unii pacienți, această perioadă poate varia de la doar o zi sau două la 21-28 sau mai multe. În stadiile tardive, după a 14-a zi, simptomele continue sînt asociate cu complicațiile care s-au dezvoltat, durata cărora poate fi diferită. În unele cazuri, simptomele complicațiilor durează mai mult de trei luni, pînă la șase luni, uneori mai mult," a spus directorul adjunct, Institutul de Cercetări de Epidemiologie și Microbiologie ”G. N. Gabricevski” a Rospotrebnadzor, Doctor în științe medicale, Tatiana Rujențova.

Specialista au subliniat faptul că durata bolii depinde de cît de repede pacientul începe tratamentul, prin ce metode, precum și de particularitățile organismului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vindecare , sanatate , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.