04 mai 2021, 14:00 Sănătate views 3026
Terapia prin muzică folosită pentru reabilitarea post-covid
04 mai 2021, 14:00 Sănătate views 3026

Terapia prin muzică folosită pentru reabilitarea post-covid

Terapia prin muzică nu a pierdut teren în timp. Și specialiștii de la Institutului Mamei și Copilului folosesc aceasta metodă inedită ca formă de reabilitare pentru persoanele care au suferit o formă gravă de Covid-19.

Potrivit reprezentanților instituției, ședințele de acest gen sînt folosite pentru a asigura un aport sporit de oxigen către plămîni.

 Reprezentanții instituției au publicat o înregistrare video cu mediul reanimatolog Iurii Șarapanovschi și o pacientă însărcinată cum cîntă și dansează.

 „Multe persoane, în special care au avut nevoie de spitalizare, după externare și testul negativ la Covid-19, au nevoie de un program de reabilitare pulmonară sau pentru alte simptome care persistă. Terapia prin muzică este o metodă inedită folosită de către specialiștii secției Reanimare pentru femei din cadrul Institutului Mamei și Copilului, unde sînt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu forme grave de Covid-19, pentru a asigura un aport sporit de oxigen către plămîni”, se arată într-o postare pe pagina oficială a institutului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , pacient , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.