02 iunie 2020, 14:00 Sănătate views 5587
De ce OMS amplifică pandemia şi sperie populaţia planetei
02 iunie 2020, 14:00 Sănătate views 5587

De ce OMS amplifică pandemia şi sperie populaţia planetei

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că periculoasa pandemie, dezlănţuită în toată lumea, nu se va termina degrabă. Organizaţia este îngrijorată de tendinţa morbidităţii şi mortalităţii, alarmantă în multe ţări din cauza nivelului scăzut de testare.

În ultimul timp au răsunat foarte multe declaraţii de acest gen, însă nu toată lumea este de acord cu aprecierea dată situaţiei şi cu concluziile OMS, în special cu privire la pericolul enorm al noului virus. Experţi şi savanţi notorii ajung la concluzia că informaţia oficială despre COVID-19 nu corespunde realităţii, că actuala izbucnire nu se înscrie nici măcar în top-20 cele mai periculoase epidemii care au avut loc în istorie.

Conform datelor Deutsche Bank, în top-5 cele mai mortale boli, actualul virus poate fi inclus doar cu 210 mln. victime. La acest indicator, actuala pandemie poate fi comparată cu gripa porcină din anii 2009-2010. Atunci au decedat 0,003% din populaţia planetei – 203 mii de oameni. Profesorul în virusologie John Ioannidis de la Universitatea Stenford, crede că „datele despre numărul persoanelor infectate şi despre desfăşurarea epidemiei sînt extrem de incerte". În opinia sa, unicul caz în care a fost testat un grup mare de oameni, a fost nava de croazieră Diamond Princess, toţi pasagerii căreia au fost ţinuţi în carantină. Acolo indicele mortalităţii a fost de 1,0%, în fond – oameni în etate. Mortalitatea de de COVID-19 nu se deosebeşte semnnificativ de infecţiile respiratorii acute, provocate de coronaviruşii cunoscuţi. Cu aceste concluziii ale lui Ioannidis au fost de acord şi medicii francezi.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

OMS , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
956 locuitori

Horjeşti este un sat din cadrul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Horjești a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.