15 noiembrie 2012, 10:30 Sănătate views 10387
15 noiembrie 2012, 10:30 Sănătate views 10387

A fost descoperit mecanismul de restabilire a celulelor nervoase deteriorate


Foto: obozrevatel.ua 

Oamenii de știință germani au descoperit la peștele zebră un mecanism necunoscut de regenerare a țesutului cerebral. Ei au demonstrat că pentru formarea de celule nervoase noi dupa traumatisme cerebrale severe este necesară o reacție de inflamare", - relatează  Der Standard. Oamenii de știință au prezentat cercetarea lor în revista Science și speră că aceste cunoștințe vor contribui la elaborarea metodelor de tratament a afecțiunilor și leziunilor creierului uman.

"Echipa, condusă de Michael Brandt de la Universitatea Tehnică din Dresda subliniază că creierul mamiferelor nu se reface după leziuni. Acest lucru este împiedicat de cicatrici. Cu toate acestea, în virtutea originii evolutive comune un pește mic poate servi în continuare drept bază pentru modelarea proceselor care au loc în corpul uman", - scrie revista. Atît în creierul mamiferelor cît și a peștilor în caz de distrugere a țesuturilor  se dezvoltă inflamația, însă la pești, spre deosebire de oameni, aceasta nu duce la formarea cicatricilor.

Cuvinte cheie:

sanatate , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.