07 noiembrie 2012, 16:25 Sănătate views 6046
07 noiembrie 2012, 16:25 Sănătate views 6046

Populaţia ţării consumă apă necalitativă


Foto: ecocluster.ru 

Mai mult de jumătate din populaţia ţării consumă apă necalitativă. 50 % dintre localităţi nu au acces durabil la apă potabilă şi canalizare astfel încît oamenii sînt nevoiţi să care apă cu găleata de la sute de metri, iar pentru irigarea solului chiar şi de la zeci de kilometri distanţă, relatează pan.md.

Acestea sînt doar cîteva dintre problemele cu care se confruntă populaţia Republicii Moldova. Autorităţile însă dau asigurări că vor pune capăt managementului defectuos din acest domeniu şi că vor aduce apă în cel mai scurt timp în cele mai afectate localităţi din ţară.

În prezent, se atestă inechitate la capitolele tarife şi accesibilitate la sursele de apă potabilă. Inechitatea la capitolul tarife urmează a fi soluţionată printre altele, prin renovarea apeductelor defectate sau construite necalitativ care duc la pierderi considerabile de apă potabilă, dar şi prin adoptarea Legii cu privire la serviciul public în alimentarea cu apă şi canalizare.

Accesul la apă potabilă şi canalizare calitative contra unui cost acceptabil reprezintă un drept al cetăţeanului şi o datorie a statului, spun experţii.

Cuvinte cheie:

sanatate , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.