05 noiembrie 2012, 10:39 Sănătate views 5937
05 noiembrie 2012, 10:39 Sănătate views 5937

Sportul la locul de muncă crește productivitatea

Doar 13% dintre francezi care practică sportul, o fac la locul de muncă, scrie Le Figaro.

"Puțini dintre angajați fac box, joacă fotbal, sau face gimnastică", - scrie autorul articolului Marie Bartnik. Cu toate acestea, scompaniile au de cîștigat foarte mult de pe urma dezvoltării sportului, și nu doar din cauza consolidării spiritului de competiție și de echipă, potrivit unui raport a  Consiliul de analiză strategică.

Multe studii au demonstrat impactul pozitiv al sportului în ceea ce privește productivitatea angajaților și reducerea absenteismului. "În Marea Britanie, absenteismul a scăzut cu 30% - 40% în companiile care au o politică de promovare a sănătății, inclusiv a sportului" - subliniază jurnalistul.

"Multe companii franceze au realizat deja aceasta, SNCF, de exemplu, a decis recent să lupte cu angajații supraponderali" - a declarat publicația. Pe ordinea de zi - sfaturi privind nutriția și motivarea de a face sport. Alte companii mari, Microsoft, Veodia sau Accor dispun de săli de sport speciale.

Activitatea fizică este solicitată de angajați, scrie ziarul. 59% dintre respondenți în 2010 optau pentru o sală de sport la locul de muncă, în special "pentru a se relaxa între reuniuni sau însărcinări". 40% ar prefera un bar sau scaune relaxante.

Cuvinte cheie:

sanatate , sport , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.