|
Sfaturi de prevenire a COVID-19 pentru cei care au 60 de ani și mai mult
Rospotrebnadzor a venit cu recomandări pentru prevenirea noii infecții de coronavirus pentru cei care au 60 de ani și mai mult.
Noua infecție de coronavirus este transmisă de la persoana bolnavă la cea sănătoasă prin contacte apropiate. Cînd persoana strănută sau tușește lîngă voi. Cînd picăturile din gura și nasul pacientului numeresc pe suprafața pe care o atingeți. Persoanele cu "vîrsta de argint" de peste 60 de ani sînt în grupul de risc deosebit. Anume vîrstnicii, din cauza sarcinii asupra sistemului imunitar, pot avea complicații, inclusiv dintre cele periculoase cum ar fi pneumonia virală. Aceste complicații pot duce la cel mai trist rezultat. Este important să vă păstrați sănătatea!
* Încercați să vizitați mai rar locurile publice. După posibilitate, folosiți mai rar transportul public, în special în timpul orelor de vîrf. Reduceți vizitele la magazine și centre comerciale, centre multifuncționale, bănci.
* Rugați persoanele apropiate sau personalului de la asistența socială să vă ajute cu achitarea serviciilor comunale, cumpărarea produselor sau bunurilor necesare la distanță.
* Dacă persoanele apropiate s-au întors de peste hotare și au semne de răceală – limitați contactele cu ele și cereți-le să solicite asistență medicală. Sfatul dumneavoastră înțelept va ajuta să păstrați sănătatea Dvs. și a familiei Dvs.!
* Spălați des mîinile cu săpun, igiena este foarte importantă pentru sănătatea dumneavoastră. Spălați-le cînd veniți de afară, din locurile publice, după contactul cu ambalajele din magazine, înainte de gătirea mîncării. Nu atingeți cu mîinile murdare fața, gura, nasul și ochii – astfel virusul poate ajunge în organismul dumneavoastră.
* Faceți rost de șervețele de hîrtie de unică folosință. Cînd tușiți și strănutați, acoperiți-vă gura și nasul și aruncați șervețelul imediat după folosire.
* Folosiți șervețele umede pentru dezinfectare. Ștergeți cu ele pungile, telefoanele, cărțile și alte obiecte care au fost cu dvs. în locuri publice și în transport.
* Dacă v-ați îmbolnăvit sau vă simțiți rău (nu numai în legătură cu semnele de răceală, ci și cu alte probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea) – nu mergeți la policlinică, ci chemați medicul la domiciliu.
• Dacă ați răcit, iar printre cei apropiați au fost persoane care au fost plecate peste hotare în ultimele două săptămîni, asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre asta. El vă va prescrie un test pentru noua infecție de coronavirus.
Aveți grijă de dvs. și fiți sănătoși!
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec XIX
- Populația:
- 594 locuitori
Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.
Comentarii
(0)