14 martie 2020, 12:30 Sănătate views 3636
Declarație:
14 martie 2020, 12:30 Sănătate views 3636

Declarație: "Pur și simplu să porți mască - nu are nici un sens"

Masca medicală de protecție trebuie purtată corect, dar pur și simplu s-o poarte toți - nu are nici un sens.

Declarația a fost făcută de Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci, în cadrul emisiunii "NTV-Moldova".

Ea a menționat că oamenii ar trebui să poarte măști dacă sînt bolnavi, tușesc, strănută, dar nu toți cei care circulă prin oraș.

"Ar trebui să poarte măști cei care sînt purtători de infecții sau cei care au grijă de persoane bolnave. În același timp, masca trebuie purtată corect. Nu trebuie s-o aranjăm și să o indreptăm, deoarece, astfel, crește riscul de infectare. Masca trebuie schimbată la fiecare 2-3 ore, deoarece ea se umezește, iar acest mediu umed și cald contribuie la dezvoltarea microbilor. Pur și simplu să porți mască - nu are nici un sens", a subliniat secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.