10 martie 2020, 12:00 Sănătate views 5044
Coronavirus: Toate manifestațiile în masă, interzise
10 martie 2020, 12:00 Sănătate views 5044

Coronavirus: Toate manifestațiile în masă, interzise

Toate manifestațiile în masă vor fi anulate în legătură cu prevenirea răspîndirii coronovirusului în țara noastră, informează Noi.md.

Hotărîrea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Punctului Focar. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing de presă.

"Am coordonat cu OMS decizia de a interzice toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora: culturale, sociale, sportive. Vrem să coordonăm cu fețele bisericești vizavi de slujbele la biserică, deoarece și acolo participă un număr mare de oameni, dar despre rezultate vă anunțăm după discuții cu fețele bisericești", a spus Dumbrăveanu. Totodată, în cadrul ședinței s-a decis de a fortifica frontiera de stat cu personal medical. Cânt despre închiderea școlilor și a grădinițelor, membrii Punctului Focal au ajuns la concluzia că deocamdată nu este nevoie de această măsură. În prezent, în țara noastră sunt zece cazuri suspecte de COVID-19 la maturi și două cazuri la copii. Până acum autoritățile au anulat câteva acțiuni în masă, precum expoziții anuală „Moldagrotech", dar și festivalul „Mărțișor

Potrivit ministrului, această măsură este obligatorie, dat fiind faptul că doar așa putem preveni răspîndirea virusului care în prezent face ravagii pe întreg mapamondul.

Reamintim că astăzi, primarul general al capitalei, Ion Ceban a cerut ca și în instituțiile de învățămînd din Chișinău să fie limitat accesul părinților.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , evenimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1461 locuitori

Slobozia-Cremene este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Soroca și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Slobozia-Cremene a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.