23 octombrie 2022, 12:00 Sănătate views 17340
23 octombrie 2022, 12:00 Sănătate views 17340

Șocul emoțional poate ucide


Foto: semija.ru 

Șocurile emoționale pot fi fatale, fie că este vorba despre o experiență traumatizantă, un eșec în dragoste sau un cîștig neașteptat la loterie, scrie gizmodo.com.

Veștile șocante, fie bune sau proaste, aruncă în aer producția de adrenalină a organismului, un hormon al stresului care duce la îngustarea arterelor ce alimentează cu sînge inima.

Acest lucru poate „paraliza” o parte a miocardului, provocînd insuficență cardiacă, care, în unele cazuri, poate fi fatală, atrag atenția cercetătorii de la Universitatea din Rostock.

Oamenii de știință au denumit acest lucru „sindromul inimii rănite”. „Încărcătura emoțională, fie pozitivă, fie negativă face ca inima acestor oameni să plesnească pur și simplu. De regulă, asta se întîmplă la cîteva minute sau ore de la încasarea șocului”, subliniază profesorul cardiolog dr. Christoph Nienaber.

Cuvinte cheie:

moarte , sanatate , sentimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
355 locuitori

Buciumeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciumeni, Floreşti și Buciumeni, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni. Satul Buciumeni a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.