13 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 18380
Postura depinde de starea de spirit
13 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 18380

Postura depinde de starea de spirit

Știați că spatele încovoiat  în timpul mersului pe jos poate provoca sentimente de depresie și pierderea de putere? Dacă ții spinarea dreaptă, starea de spirit se îmbunătățește și apare energia. Așa afirmă experții de la Universitatea din San Francisco (SUA).

Studiile anterioare au arătat că anumite gesturi și exerciții fizice pot "deschide" căi biologice care cresc sentimentul de fericire și de vitalitate. Astfel, dacă în fiecare zi facem mai multe gesturi, energia va rămîne la un nivel înalt, iar calitatea vieții se va îmbunătăți.

În studiul efectuat sub conducerea profesorului Erik Peper au participat 110 studenți, care au trebuit să treacă prin hol mai întîi ținînd spatele încovoiat, iar apoi să parcurgă același drum sărind. La cîteva minute după aceste acțiuni, participanții au dat o apreciere subiectivă nivelului lor de energie. "Efectul spinării" a fost același pentru toate grupurile, mersul cocoșat scădea din energie, iar fuga prin sărituri ducea la creșterea ei.

Descoperirea poate explica modul în care factorii externi, cum ar fi spinarea dreaptă sau încovoiată poate crește susceptibilitatea la starea de spirit depresivă. Asupra depresiei și energiei pot influența și alte lucruri, lista cărora oameni de știință  nu o publică.

Studiul este publicat în revista Biofeedback.

Cuvinte cheie:

sanatate , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.