12 septembrie 2020, 11:30 Sănătate views 38834
12 septembrie 2020, 11:30 Sănătate views 38834

Semințele de floarea soarelui: foloase și daune


Foto: zdorova-krasiva.ru

Puţini sînt cei care nu mănîncă seminţe! Aproape că e imposibil să te uiţi la un meci sau la un film fără să spargi o pungă de “bomboane agricole”, îndeosebi de floarea-soarelui, bine prăjite şi cu multă sare. Însă, din cauza consumului excesiv de seminţe, e vai şi amar de sănătatea noastră, avertizează medicii, scrie www.healthnews.com.

În primul rînd, medicii recomandă celor care vor să piardă în greutate să nu consume semințe în cantități mari. 100 de grame de semințe conțin 520 kcal.

În al doilea rînd, elementele nutritive conținute în semințe, se distrug la prăjire.

În al treilea rînd, semințele nu sînt recomandate celor care au probleme cu coardele vocale și plămînii.

Și, în sfîrșit, ele dăunează sănătății dinților. De asemenea, oamenii de știință au descoperit recent că aceste cereale aparent inofensive contribuie la distrugerea sistemului nervos și cresc riscul bolilor de rinichi.

Cu toate acestea, semințele aduc nu numai daune. Consumul lor în cantități moderare are un impact pozitiv asupra organismului. Acest produs este bogat în grăsimi vegetale și vitamine liposolubile - A, D, și E, care sînt indispensabile pentru derularea normală a anumitor procese din organism.

Acizii grași polinesaturați ajută la reducerea nivelului colesterolului din sînge și, cel mai important, încetinesc procesul de îmbătrînire.

Semințele de floarea soarelui contribuie la consolidarea părului și unghiilor. Zinc, iod, fluor și calciu - toate acestea se conțin într-o sămînță mică.

Cuvinte cheie:

vitamine , sanatate , plante

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.