09 iulie 2019, 22:00 Sănătate views 13061
09 iulie 2019, 22:00 Sănătate views 13061

Dieta care prelungește viața


Foto: ms-skromnost.ru 

Cercetătorii de la University College London încearcă să pună la punct un tratament despre care speră că va da rezultate în combaterea efectelor îmbătrînirii.

În fapt, modificările genetice, mai puțină mîncare și un stil de viață sănătos, cred specialiștii, ar putea prelungi durata de viață chiar și cu 20 de ani, micșorînd concomitent și riscul de boli cardiovasculare, de cancer sau Alzheimer. Rezultatele obținute în studiul pe șoareci sînt, pînă acum, îmbucurătoare: “Dacă reducem cantitatea de hrană a unui șoarece cu 40%, animalul va trăi cu 20-30% mai mult, ceea ce, în termeni de viață umană, înseamnă 20 de ani. Și e valabil la toate organismele, inclusiv la cîini”, a declarat dr. Piper, șeful echipei de cercetători, potrivit ziarului The Independent.

Pînă acum, oamenii de știință au reușit să prelungească durata de viață a unui tip de musculițe și a șoarecilor de laborator, cu ajutorul tratamentului medicamentos, al mutațiilor genetice și al dietei modificate, însă vor mai trece ani de studii pînă cînd “tratamentul pentru boala care este îmbătrînirea va putea fi folosit pe scară largă”, a adăugat savantul.

Cuvinte cheie:

viata , dieta , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
157 locuitori

Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.