18 mai 2012, 16:23 Sănătate views 3754
18 mai 2012, 16:23 Sănătate views 3754

IMPORTANT!!! În aceste zile Soarele poate trimite o doză mare de radiaţie spre Pămînt

Oamenii de știință japonezi au avertizat că soarele poate produce aşa-numitele supererupții, care în cazul că vor fi îndreptate spre Pămînt, planeta va primi o doză critică de radiatie care ameninţă nu numai sateliţii şi echipamentele electronice, dar și reprezintă o ameninţare mortală pentru om.

Cu toate acestea, cercetătorii ne liniștesc că posibilitatea este una teoretică. Timp de milioane de ani de cînd există Soarele, așa ceva încă nu s-a întîmplat.

Trebuie remarcat faptul că noaptea trecută a avut loc o erupție obișnuită, care a dat naştere unei furtuni magnetice nou. Nu este exclus că în următoarele ore erupția se va repeta.

 

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
318 locuitori

Bezeni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Amplasat pe malul rîului Căinari, Bezeni se află la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 318 oameni. Satul Bezeni a fost atestat documentar la 20 august 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.