02 februarie 2018, 12:55 Sănătate views 14724
Ministerul Sănătății va colabora cu asociația CCF Moldova
02 februarie 2018, 12:55 Sănătate views 14724

Ministerul Sănătății va colabora cu asociația CCF Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va colabora cu Asociația Obștească CCF/HHC Moldova în domeniul protecției drepturilor copilului și în special a celor cu vîrsta de pînă la trei ani. Pentru aceasta părțile au semnat un Memorandum în baza căruia urmează să coopereze pentru dezvoltarea și diversificarea serviciilor pentru copiii de aceste vîrste.

„Părțile urmează să coopereze la revizuirea cadrului normativ privind specializarea Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă pentru plasamentul copiilor cu vîrsta de 0 - 3 ani și copiilor cu dizabilități, să coopereze la elaborarea cadrului normativ privind organizarea și funcționarea centrului de zi pentru copii cu vârsta de 4 luni – 3 ani și la dezvoltarea serviciului respectiv la nivel local", susțin reprezentanții Ministerului Sănătății.

De asemenea, o acțiune importantă care urmează a fi realizată de ambele părți este extinderea modelului nou de vizite la domiciliu a copilului sănătos 0-3 ani, la nivel național și să asigure integrarea în modelul respectiv a procedurilor și instrumentelor de cooperare intersectorială pentru prevenirea primară a riscurilor privind bunăstarea copilului.

„Apreciez înalt colaborarea pe care am avut-o și o avem cu CCF Moldova în procesul de dezinstituționalizare a copiilor, unul dintre principalii parteneri din sectorul neguvernamental care a contribuit la lansarea, promovarea și implementarea reformei de dezinstituționalizare. Sper ca împreună vom reuși să instituționalizăm Centrul de zi pentru copii cu vârsta de 4 luni – 3 ani, care este un serviciu foarte necesar și care și-a dovedit eficiența în mun. Chișinău", a declarat în acest context ministra Sănătății, Svetlana Cebotari.

Președinta CCF Moldova, Liliana Rotaru, susține că toți copii trebuie să trăiască în familii, iar în acest sens, vor depune toate eforturile în susținerea autorităților publice locale și centrale privind prevenirea separării copiilor de familii și crearea serviciilor alternative de îngrijire.

Memorandumul este încheiat pentru perioada ianuarie 2018 - decembrie 2021.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

sanatate , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.