15 decembrie 2017, 12:23 Sănătate views 3633
Cum ne putem schimba medicul de familie
15 decembrie 2017, 12:23 Sănătate views 3633

Cum ne putem schimba medicul de familie

Deja de aproape un an putem să ne alegem medicul de familie, dar şi instituţia medico-sanitară primară la care să ne adresăm în momentul în care avem probleme de sănătate.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a fost dat startul unei campanii de informare a cetăţenilor.

În cadrul evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Stela Grigoraş, a menţionat că această campanie vine să informeze moldovenii despre modul în care își pot schimba medicul de familie, precum şi instituţia medico-sanitară primară.

„Înregistrarea la medicul de familie se face fără a produce discriminări. Nu se va mai schimba medicul doar în lunile septembrie, octombrie, cum era pînă nu demult. Regulamentul care a fost modificat şi a intrat în vigoare la începutul acestui an explică clar modalitatea de schimbare a medicului de familie sau a instituţiei medicale. Aceasta se face doar o dată la şase luni din momentul ultimei schimbări, cu excepţia cazurilor cînd persoana îşi schimbă locul de trai", a menţionat Stela Grigoraş.

Tot în cadrul conferinţei de presă, directorul general al CNAM, Dumitru Parfentiev, a explicat modul în care ne putem schimba medicul de familie.

„În primul rînd, trebuie să ne adresăm la medicul de familie ales şi să obţinem acordul privind acceptul de a ne înscrie la medicul nou, apoi e nevoie să completăm o cerere de schimbare a medicului de familie pe care o găsim chiar la el, apoi cererea trebuie înregistrată la aceeaşi instituţie. Iar dacă schimbaţi medicul de familie între instituţii, trebuie să veniți la o reprezentanţă a CNAM şi, timp de zece zile, vă este confirmată înscrierea la medicul de familie", a specificat directorul general al CNAM.

În continuare, urmează să aibă loc un şir de întruniri informative atît cu beneficiarii, cît şi cu medicii, pentru a le fi explicate prevederile acestei campanii.

Totodată, a fost realizat şi un spot în care sînt enumerați paşii de schimbare a medicului de familie sau a instituţiei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.