20 martie 2019, 16:15 Sănătate views 22836
20 martie 2019, 16:15 Sănătate views 22836

Argintul - nu doar metal preţios, dar și remediu

A fost o vreme cînd argintul era considerat cel mai scump metal, dar el este nu numai frumos, dar, de asemenea, util.

Inele, brățări, coliere – la aceasta nu se limitează posibilităţile argintului. Înainte de apariţia antibioticelor, medicii coseau rănile cu fire cu particule de argint. Medicii credeau că aceasta împiedică dezvoltarea de infecţii. Medicii nu greşeau. Studiile efectuate în prezent au arătat că argintul este un excelent antiseptic şi are proprietăţi de vindecare, relatează Dailymail. Care este secretul său?

Conform lui Valerie Edwards Jones, profesor de microbiologie la Universitatea din Manchester, studiile arată că argintul este un agent antibacterian puternic, care nu irită ţesuturile şi organele și este non-toxic. În plus, argintul ucide pînă la 650 de specii de microbi patogeni.

Argintul  constă din ioni mici, care împiedică răspîndirea de bacterii, viruşi şi ciuperci în celulele corpului şi împiedică dezactivarea proteinelor. Ca urmare, microbii nu se pot reproduce şi mor, iar răspîndirea infecţiei încetează. Interesul față de argint a apărut datorită faptului că acesta ucide Staphylococcus aureus, cu care antibioticele nu pot lupta.

În prezent, în medicină se folosesc tot mai mult instrumente şi echipamente cu adaos de argint pentru a preveni infecțiile, care pot fi contractate în spital.

Argintul luptă eficient şi cu problemele pielii, cum ar fi eczemele şi psoriazisul: 1% de metal care se conţine în cremă, este suficient pentru dispariţia acestor boli alergice. Pe viitor acesta va putea fi folosit ca un antibiotic pentru uz intern: el ucide virusul HIV timp de trei ore, virusul gripal şi Staphylococcus aureus.

Dar este nevoie de cercetări suplimentare pentru întrebuințarea perorală  a argintului. Conform profesorului Jones, atunci când este utilizat peroral apar efecte secundare.

Cuvinte cheie:

medicina , stiinta , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.