|
Ce nu ni se explică atunci cînd ni se propune un implant dentar
Un implant dentar reprezintă cea mai bună opțiune de înlocuire a unui dinte lipsă. Mai mult de 95% din implanturile dentare sînt inserate cu succes (pînă la 98% dacă sînt îngrijite corespunzător). Ce trebuie să știm neapărat atunci cînd recurgem la o asemenea procedură și cum trebuie să avem grijă de implant mai departe, ne spune stomatologul MelaDent.
Atunci cînd apelăm la aceste proceduri, dorindu-ne de fapt o dantură perfectă, trebuie să fim conștienți că procedura este destul de serioasă. Stomatologul MelaDent Elena Popova explică:
„Deși implanturile dentare oferă multe beneficii, plasarea lor este o procedură chirurgicală serioasă. Odată ce s-a pus implant dentar, unul dintre cele mai mari riscuri la care este supus pacientul este cel de infecție apărută în locul în care a fost realizat implantul. De aceea, este obligatorie o igienă corectă a cavității bucale. Trebuie să ne curățăm dinții după fiecare masă. Periajul implanturilor dentare se face exact ca la dinții naturali", explică stomatologul MelaDent Elena Popova.
Un alt risc poate apărea atunci cînd implantul dentar nu se acomodează cu osul (eșecul osteointegrării).
„Pierderea implantului dentar, chiar dacă operația a reușit, este posibilă odată cu trecerea timpului. În acest caz, este important să cunoaștem factorii care pot determina pierderea implantului. Cel mai frecvent, este vorba despre igiena dentară și placa bacteriană.
O altă posibilă problemă, dar rară, o reprezintă deteriorarea țesutului din jurul implantului, în special a nervilor. Atunci cînd un implant este plasat prea aproape de un nerv, pacienții pot avea dureri cronice la nivelul obrazului, gingiei, limbii sau buzelor. Leziunea cauzată nervilor poate fi temporară sau permanentă, iar în acest caz poate fi necesară scoaterea implantului dentar. În aproape toate cazurile, această problemă este cauzată de greșeli făcute de Implantolog", mai spune stomatologul Elena Popova.
Orice disconfort bucal ați avea, fie că este el cauzat de molarii de minte, fie că de alți dinți, specialiștii recomandă să vă adresați stomatologului, care va remedia și vă va propune cele mai indicate metode pentru tratament și remedierea problemelor.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1803
- Populația:
- 565 locuitori
Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.
Comentarii
(0)