11 august 2017, 11:15 Sănătate views 8831
Flash-mob la Chişinău
11 august 2017, 11:15 Sănătate views 8831

Flash-mob la Chişinău

Ziua Tineretului a fost marcată printr-un flash-mob inedit la Centrul de Dializă din capitală. Pacienţii, de rând cu un grup de tineri au dansat pentru a demonstra că viaţa lor nu este unită doar de aparatul de dializă. Astfel, persoanele care vin zilnic la tratament şi medicii instituţiei şi-au propus să informeze oamenii că trebuie să-şi menţină sănătatea. Evenimentul s-a desfăşurat sub genericul „Hey, ai grijă de rinichii tăi!".

Pregătirile pentru eveniment au durat două săptămâni, iar tinerii dansatori au dorit astfel să întrerupă rutina de zi cu zi a pacienţilor.

Potrivit medicilor, insuficienţa renală este o patologie specifică persoanelor de vîrsta a treia, dar există şi un număr mare de tineri care suferă de această boală. În Republica Moldova, din 100 de persoane care suferă de insuficienţă renală - 11 sunt tineri.

Specialiştii salută astfel de acţiuni, spunând că bolnavii au nevoie de susţinere morală şi implicare în diferite activităţi.

Flash-mob-ul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, sărbătorită anual pe data de 12 august. În prezent, Centrul de Dializă din capitală deserveşte aproximativ 350 de pacienţi, dintre care 40 sunt tineri.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

flash-mob , sanatate , rinichi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populaţia:
552 locuitori

Slobozia-Horodişte este un sat din cadrul comunei Horodişte, raionul Rezina. Slobozia-Horodişte este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Rezina şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Slobozia-Horodiște a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.