14 iulie 2020, 15:30 Sănătate views 42018
Șase metode de a-ți recăpăta sănătatea pielii
14 iulie 2020, 15:30 Sănătate views 42018

Șase metode de a-ți recăpăta sănătatea pielii

Dacă ai stat prea mult la soare, din dorinţa de a obţine un bronz cît mai intens, sau pur şi simplu ai adormit pe plajă, iar pielea ta e mai roşie decît un rac fiert, este cazul să apelezi la cîteva trucuri care te vor ajuta să-ţi recapeţi sănătatea pielii.

O aspirină salvatoare

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci cînd te-ai ars de la soare este să iei o aspirină. Acest medicament reduce inflamaţiile, deci calmează iritaţiile şi roşeaţa. Foarte important este să iei pastila cît mai repede după expunerea la soare.

Cît mai multă cremă hidratantă

Atunci cînd ne expunem pielea la soare, ea devine mai uscată. Tocmai de aceea, hidratarea este atît de importantă în această perioadă a anului. Roşeaţa provocată de soare poate fi vindecată cu o loţiune specială pentru după plajă, calmantă, hrănitoare şi hidratantă. Este important să ai în vedere faptul că loţiunile care conţin ingrediente anti-inflamatoare, precum aloe vera sau soia, scad gradul de uscare şi iritare. Aplică loţiunea cît de des posibil.

Iaurt simplu, pe post de cremă

Dacă nu ai foarte mare încredere în cremele din comerţ, iaurtul este un tratament naturist foarte eficient atunci cînt te-a ars soarele. Vei simţi imediat o senzaţie de răcorire, iar culturile de bacterii active din iaurt îţi vor corecta pH-ul pielii şi vor începe procesul de vindecare.

Aplică pe pielea arsă comprese reci

O altă metodă pentru calmarea pielii arse de soare este să aplici comprese reci sau gheaţă pe suprafaţa afectată. Această acţiune ajută şi la vindecare.

Nu te mai expune la soare fără protecţie solară

Ar trebui să ştii cît de importantă este protecţia solară, mai ales acum după ce te-ai ars. Doar cu ajutorul cremelor cu SPF vei da pielii răgaz să se vindece.

Exfoliază, după vindecare

După cîteva zile de la expunerea excesivă la soare, pielea ta va începe să se cojească. De aceea, foarte importantă este exfolierea. Doar aşa vei reuşi să înlături stratul de celule moarte şi să faci loc unui nou strat de celule sănătoase. Astfel, pielea ta va căpăta un aspect strălucitor şi uniform.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , piele

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.