15 mai 2024, 14:30 Sănătate views 23798
Alergiile de primavara la copii
15 mai 2024, 14:30 Sănătate views 23798

Alergiile de primavara la copii

Rinita alergica este comuna printre micutii de toate varstele, nu mai mici de 3 ani, cu dezvoltare accentuata in perioada adolescentei. Poate fi transmisa pe cale genetica si de asemenea este mai des intalnita la copiii cu astm. Factori favorizanti pentru dezvoltarea alergiilor sînt si poluarea, fumul sau animalele de companie.

Simptome

Cunoscuta popular si ca "febra fanului", aceasta alergie sezoniera se manifesta prin:

  • secretii nazale
  • stranuturi repetate
  • mancarimea ochilor sau a nasului
  • tuse (mai accentuata in timpul noptii si dimineata)
  • lacrimarea ochilor

Un copil cu alergie sezoniera are de asemenea tendinta sa isi scarpine nasul de jos in sus, iar in unele cazuri, se pot observa in jurul ochilor cercuri de culoare inchisa din cauza congestiei nazale.

Cauze

Alergiile sezoniere se pot manifesta in oricare dintre cele patru anotimpuri in moduri distincte. Primavara insa cauzele aparitiei simptomelor de mai sus pot fi:

  • polenul
  • praful
  • iarbai
  • nsectele

Copiii fie reactioneaza imediat ce intra in contact cu acesti factori alergeni, fie dupa cateva ore. Gravitatea simptomelor este diferita, de la un disconfort moderat pana la o severitate crescuta. Chiar daca se manifesta in general pe tot parcursul vietii, alergia sezoniera poate fi tinuta sub control cu medicatia recomandata de un specialist.

Masuri de prevenire

Pentru a evita manifestarea alergiilor in randul celor mici, poti sa iei cateva masuri de siguranta astfel incat puiul tau sa intre cat mai putin in contact cu factorii alergeni. Tine geamul de la camera inchis cat mai mult timp, in special cand micutul se afla in incapere, pentru a evita contactul cu praful sau polenul. Acelasi lucru este valabil si cu geamul de la masina.

Limiteaza timpul petrecut afara, mai ales in spatiile unde copilul este in preajma copacilor, florilor sau insectelor. Dimineata pana in ora 10 este momentul cel mai nepotrivit al zilei pentru o plimbare in parc cu cel mic, intrucat nivelul de polen din atmosfera poate fi ridicat. Mai mult decat atat, nu usca rufele spalate in aer liber acolo unde pot fi expuse prafului si polenului.

Nu in ultimul rand, nu uita sa ceri sfatul unui medic specialist daca simptomele se manifesta acut si frecvent. Acesta iti va recomanda un tratament conform alergiei micutului tau. O alergie netratata poate sa duca la aparitia complicatiilor de tipul infectiilor de sinusuri sau de urechi, diminuarea capacitatii de concentrare, astm, tulburari de somn sau depresii.

Sursa: www.mami.ro

Cuvinte cheie:

alergie , copii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.