|
Dormi pe partea stînga? Află care sînt beneficiile
Toata lumea stie ca un somn bun peste noapte este important pentru sanatate. Insa si pozitia in care dormi ar putea avea un efect semnificativ pentru sanatate.
Unele pozitii in care dormi pot cauza dureri, insa exista una despre care expertii sustin ca are o multime de beneficii pentru sanatate.
Potrivit medicului John Douillard, „Sînt dovezi ca dormitul pe partea stanga are efecte pozitive in ceea ce priveste sanatatea si longevitatea".
Iata beneficiile uimitoare ale somnului pe partea stanga.
1. Ajuta sistemul limfatic
Potrivit medicinei ayurvedice dormitul pe partea stanga ii permite organismului sa filtreze mai bine fluidul limfatic si reziduurile datorita numarului mai mare de ganglioni limfatici aflati in partea stanga a corpului. De asemenea, s-a descoperit ca dormitul pe partea stanga ajuta organismul in ceea ce priveste eliminarea reziduurilor din creier. Dormitul pe pe partea dreapta poate reduce eficacitatea fucntionarii sistemului limfatic.
2. Poate imbunatati digestia
Cand vine vorba despre somn, dormitul pe partea stanga este de preferat si din punctul de vedere al gravitatiei. Mai exact, resturile alimentare se muta mai usor din intestinul gros in colonul aflat mai jos (ceea ce inseamna un tranzit intestinal mai usor). De asemenea, dormitul pe partea stnaga apropie mai mult stomacul de pancreas – lucru care ajuta la dezvoltarea enzimelor pancreatice si a altor procese digestive.
3. Este bun pentru sanatatea inimii
Doctorii recomanta femeilor insarcinate sa se odihneasca pe partea stanga pentru a imbunatati circulatia sangelui catre inima. Chiar daca nu esti insarcinata (ori femeie) dormitul pe partea stanga poate elimina din presiunea asupra inimii, iar gravitatia poate facilita atat drenajul limfatic ca si circulatia sangelui de la aorta.
4. Este ideal pentru femeile insarcinate
Dormitul pe partea stanga nu imbunatateste doar circulatia sangelui in cazul femeilor insarcinate. Insa ajuta si la eliminarea presiunii din partea spatelui inferior, previne apasarea ficatului de catre uter si creste fluxul sanguin catre uter, rinichi si fetus.
5. Reduce arsurile gastrice
Un studiu publicat in Journal of Clinical Gastroenterology odihna pe partea stanga poate reduce simptomele de reflux gastric. Pentru ca stomacul se afla pe partea stanga a corpului. Ceea ce inseamna ca daca te asezi pe partea dreapta arsurile gastrice se vor inrautati. Asadar, in cazul in care te confrunti cu arsuri la stomac, incearca sa stai 10 minute intins pe partea stanga si te vei simti mai bine.
6. Reduce durerea de spate
Persoanele care se confrunta cu dureri zilnice de spate pot reduce intensitatea lor daca se culca pe partea stanga, intrucat in acest fel scade presiunea exercitata pe coloana. Iar daca te simti mai bine cresc sansele sa te odinesti mai bine peste noapte.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1617
- Populația:
- 1397 locuitori
Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.
Comentarii
(0)