22 ianuarie 2024, 14:30 Sănătate views 11219
Cît de des trebuie să spălăm prosopul de baie
22 ianuarie 2024, 14:30 Sănătate views 11219

Cît de des trebuie să spălăm prosopul de baie

Prosopul de baie ascunde mai multe bacterii decît îți poți imagina. În momentul în care este folosit, acesta devine un mediu de înmulțire a fungilor și a bacteriilor, un loc în care se amestecă celulele moarte cu secreții de tot felul. De asemenea, deoarece se află mereu într-un mediu umed și nu foarte igienic, prosopul tău mai poate căpăta și alte bacterii nedorite ce se află răspîndite peste tot prin baie (chiar și din vasul de toaletă!), scrie ziarulring.ro.

Deși majoritatea bacteriilor nu îți fac rău imediat, trebuie să fii conștientă de faptul că acestea există și se răspîndesc foarte rapid. Principalii factori care favorizează înmulțirea acestora sînt umezeala și temperatura ridicată. Cîți dintre noi lăsăm prosopul agățat pe undeva prin baie după ce ne uscăm? Răspunsul: majoritatea. Într-un astfel de mediu, se pare că bacteriile își dublează numărul după doar 20 de minute.

Principalele probleme pe care prosopul nostru de baie ni le poate produce sînt reacțiile alergice și chiar anumite infecții (mai ales dacă există răni deschise, cum sînt tăieturile de la epilat). Prosopul devine și mai periculos atunci cînd îl împărțim cu cineva. Corpul nostru este obișnuit și poate face față propriilor microbi, dar în fața unor microbi străini – așa cum este și stafilocolul auriu – acesta nu va ști cum să reacționeze.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

prosop , spălare , sfat , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443-1453
Populația:
1187 locuitori

Teliţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teliţa și Teliţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Anenii Noi și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1187 de oameni. Satul Telița a fost menționat documentar între anii 1443-1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.