27 decembrie 2016, 17:20 Sănătate views 2886
Berea ar putea trece pe lista produselor alcoolice
27 decembrie 2016, 17:20 Sănătate views 2886

Berea ar putea trece pe lista produselor alcoolice

Berea şi băuturile pe bază de bere se propune a fi trecute pe lista băuturilor alcoolice. O iniţiativă legislativă în acest sens este propusă de către Ministerul Sănătăţii.

Astfel, Ministerul Sănătății solicită ca Legea nr. 1100-XIV din 30 iunie 2000 cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice să fie modificată, astfel încât noțiunea de „producţie alcoolică" să fie completată cu cuvintele: „bere, bere specială, băutură pe bază de bere".

În proiectul de hotărâre elaborat de Ministerul Sănătăţii se menționează că radiodifuzării nu vor mai putea difuza, în timpul zilei, reclame la băuturile alcoolice, iar publicitatea acestora va fi interzisă și în presa tipărită şi online.

Potrivit documentului, promovarea alcoolului, inclusiv a berii, va fi interzisă la radio şi TV între ora 06.00 şi 22.00.

De asemenea, producătorii sau importatorii de băuturi alcoolice nu vor putea sponsoriza evenimente destinate tinerilor de pînă la 18 ani.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

bere , alcool , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.