20 iulie 2016, 14:19 Sănătate views 4599
Bolnavii de inimă, consultaţi gratuit
20 iulie 2016, 14:19 Sănătate views 4599

Bolnavii de inimă, consultaţi gratuit

Cîteva zeci de bolnavi de inimă din raionul Drochia au beneficiat astăzi de control medical gratuit. Cei 60 de pacienţi au fost examinaţi de specialişti în cadrul unei campanii lansate de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Centrul de Politici şi Strategii în Sănătate.

Acţiunea are drept scopul sporirea accesului bolnavilor de afecţiuni cardiovasculare la servicii medicale calitative. Prin această campanie, autorităţile vor să contribuie la profilaxia infarctului miocardic.

În data de 26 iulie echipa mobilă se va deplasa la Ștefan-Vodă, iar în 2 august specialiștii se vor afla la Leova.

Ulterior și pacienţii din alte raioane vor beneficia de consultații medicale gratuite. Potrivit datelor oficiale, în Moldova, bolile sistemului cardiovascular dețin întîietatea. În 2015 numărul total al bolnavilor de inimă a fost de 863 de mii, dintre care aproximativ 344 mii suferă de hipertensiune arterială.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

inima , sanatate , consultații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.