|
Medicii: Depresiile, tot mai frecvente în rîndul copiilor
Durerile de cap şi nervozitatea sunt cele mai frecvente stări pe care le acuză minorii din ţara noastră. Aceasta este concluzia unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Medicii susţin că lipsa dragostei părinteşti şi inechitatea între copii contribuie la apariţia şi acutizarea tulburărilor neurologice.
Alexandrina are frecvent ameţeli şi dureri de cap. Minora suferă deoarece îşi vede tatăl foarte rar, iar la şcoală intră, frecvent, în conflict cu alţi elevi.
"Spiritual mă simţeam foarte prost, deoarece mă trădau prietenii. Eu aveam multă încredere în ei, dar ei în mine, nu. Primul leşin l-am avut după ce m-am certat cu toate fetele din clasă", a mărturisit tânăra.
Rodica, o altă elevă, are stări de nervozitate şi anxietate. Adolescenta spune că o epuizează programul de studii încărcat:
"Începea să mă doară capul. Mama îmi dădea pastile, dar nu-mi trecea. Trebuia să mă calmez, să nu mă enervez. Deseori mă sunt oameni care mă enervează sau copii. Mai cu seamă când se comportă urât cu mine."
Potrivit medicilor, tulburările neurologice apar, deseori, la copiii lipsiţi de atenţia părinţilor şi cei complexaţi din cauza sărăciei.
"Părinţii trebuie să acorde atenţie, dacă copilul are cefalee dimineaţa când se trezeşte, fără cauze. El nu are viroze, nu are febră dar se plânge des de cefalee. Are somn neliniştit, oboseşte, slăbeşte vederea, nu se poate concentra, memorează greu ", atenționează medicul neurolog, Vasilisa Batîr.
Două decenii în urmă, depresiile erau rar întâlnite printre minori. Acum, mulţi dintre ei acuză aceste stări. Iar cei mai deprimaţi, potrivit medicilor, sunt copiii care cresc fără părinţi.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, patru din zece copii din ţara noastră sunt nervoşi. Aproape tot atâţia suferă de dureri de cap şi anxietate.
Sursa:
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1605
- Populația:
- 916 locuitori
Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.
Comentarii
(0)