|
Cel mai sănătos dintre fructele toamnei. 9 motive ca să îl incluzi în dietă
Toamna se apropie cu paşi repezi şi aduce cu sine o „ofertă" foarte bogată de fructe. Din bogăţia acestui anotimp, la loc de frunte, alături de struguri şi mere se află prunele. E păcat să nu profităm de aceste fructe aromate şi răcoritoare atâta vreme cât se găsesc din belşug, nu sunt scumpe, iar beneficiile pentru sănătate sunt imense.
Prunele ne aduc o mare concentraţie de vitamine şi minerale, ajută la slăbit, vindecă unele afecţiuni, detoxifică organismul şi fac bine la frumuseţe.
Pe de altă parte, aceste fructe reprezintă o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Fenolii, alţi compuşi benefici din prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman.
Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii care fac din prune aliatul sănătăţii noastre:
1. Prunele sunt o sursă importantă de vitamina C, fiecare fruct conţine 7% din aportul recomandat zilnic. Vitamina C este un antioxidant, aşa că îţi poate apăra celulele de o posibilă degradare.
2. Alunga oboseala - o cură de prune este cel mai la îndemână tratament pe care-l putem face pentru întărirea organismului. Vom elimina toxinele, vom purifica ficatul, toate organele vitale vor primi din plin energie. Banala prună este un rezervor fantastic de vitamine A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul şi fierul.
3. Prunele reprezintă laxativul cel mai sănătos – datorită conţinutului mare de apă (80%), favorizează eliminarea renală, contribuind în egală masură la eliminarea pietrelor la rinichi sau în tratamentul infecţiilor urinare.
4. Combat anemia, graţie acţiunii vitaminei C, care intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive.
5. Prunele actionează ca un stimulent al memoriei – antioxidanţii puternici din prune te ajută să elimini celulele deteriorate ale creierului.
6. Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt benefice dietei tale. Fiecare prună conţine 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi.
7. Conţinutul mare de potasiu al prunelor ţine sub control tensiunea arterială şi reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale, iar pigmentul roşiatic-albăstrui al prunelor, numit antocianină, poate ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer.
8. Fiind foarte sărace în grăsimi ( fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame), prunele previn bolile de inimă. În plus, ele nu conţin grăsimi saturate, care pot creşte riscul atacului de cord prin creşterea colesterolului.
9. Ajută la frumuseţe-prunele bine coapte se folosesc şi în cosmetică. Măştile cu prune, fiind astringente, sunt recomandate în cazul tenului gras, cu porii deschişi. Fructele se zdrobesc şi se ţin pe faţă timp de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Masca poate fi combinată şi cu un albuş de ou bătut spumă.
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1448
- Populația:
- 770 locuitori
Făgureni este un sat din cadrul oraşului Străşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Strășeni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 770 locuitori. Satul Făgureni a fost menționat documentar în anul 1448 cu numele Curluceni.
Comentarii
(0)