19 noiembrie 2023, 12:30 Sănătate views 22110
Mierea ajută la consolidarea nervilor şi memoriei
19 noiembrie 2023, 12:30 Sănătate views 22110

Mierea ajută la consolidarea nervilor şi memoriei

Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au lărgit gama proprietăţilor utile ale mierii. Ei au demonstrat că acest produs curativ reduce anxietatea şi îmbunătăţeşte proprietăţile memoriei umane.

Cercetătorii au realizat un experiment cu şobolanii de laborator, care au fost împărţiţi în trei grupuri. Unul a fost hrănit cu miere, al doilea – cu zaharoză, iar al treilea a fost lăsat fără dulce. Tuturor şoarecilor li s-a permis să pătrundă în labirintul experimental, unde aceştia au fost urmăriţi. Rozătoarele, hrănite cu miere, au arătat cel mai scăzut nivel de anxietate, au intrat în labirint mai activ şi au demonstrat o memorie spaţială mai bună.

Cercetătorii au concluzionat că includerea mierii în dietă va reduce nivelul de anxietate şi contribuie la o bună conservare a memoriei.

Anterior, a fost dovedit ştiinţific că produsul curativ are proprietăţi antibacteriene şi anti-inflamatorii. Un consum moderat de miere îmbunătăţeşte sîngele, normalizează funcţia organelor interne şi previne îmbătrînirea prematură.

S-a constatat că aproape toate microelementele, care se conţin în sîngele uman, fac parte și din produsele apicole, cum ar fi: polenul, propolisul, lăptişorul de matcă, veninul de albine.

 

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

mierea , memorie , sanatate

Comentarii

 (1)
  • #1 Semen Răspunde Citează selecţia
    Это далеко не ново. Подобные свойства мёда известны давно.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
69 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.