01 iulie 2015, 09:41 Sănătate views 6993
A fost găsit leacul pentru o formă rară de leucemie
01 iulie 2015, 09:41 Sănătate views 6993

A fost găsit leacul pentru o formă rară de leucemie

Într-o nouă descoperire medicală, cercetătorii au sintetizat un nou medicament care poate salva viețile celor care suferă o formă rară de leucemie. Aceasta este o terapie combinată pentru o formă rară și mortală de cancer sanguin care poate provoca remisiunea și la pacienții în cazul cărora terapia tradițională nu a avut efect.

Noua abordare presupune combinația dintre imunoterapie (activarea imunității unui pacient) și epigenetică (schimbarea activității genelor). Tratamentul experimental nu permite distrugerea completă a leucozei prolimfocitare agresive, dar inițiază stadiul de remisiune.

„A fost cu adevărat uimitor să vezi un pacient care nu putea fi tratat cu Campath (medicamentul folosit de obicei la tratarea leucemiei agresive), dar a cărui boală a cedat odată cu noul tratament", a spus pentru The Health Site liderul studiului și directorul Centrului de Cancer a Universității din Virginia, profesorul Thomas Loughran.

Noul medicament a fost testat pe opt pacienți și el a acționat pozitiv asupra fiecăruia dintre ei. Cercetătorii deja discută despre aceea că tratamentul ar putea trata nu doar leucemia, ci și alte feluri de cancer.

Sursa: mednews.md

Cuvinte cheie:

savanti , medicamente , cancer , boala , sanatate , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.