|
Foto: vk.com |
6 leacuri naturiste pentru dureri de articulații
Aşa cum bine se cunoaşte, plantele sunt recunoscute pentru efectele lor remarcabile în ceea ce priveşte durerile articulare, iar produsele naturiste se impun tot mai mult în faţa medicamentelor.
1. Coada calului şi gheara diavolului
Fie că alegi capsulele ce se găsesc în farmacii, fie că preferi să bei o cană de ceai pe zi, coada calului are puternice efecte curative. Adesea, planta umedă, caldă, este învelită în cârpe ude şi pusă pe locul care necesită vindecare. O ceaşcă de ceai de coada calului consumată zilnic te scapă de toate durerile artritice, reumatice şi nevralgice.
În ceea ce priveşte gheara diavolului, experţii în domeniu o consideră unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva durerii. Deblochează articulaţiile chinuite de reumatism, elimină durerile de cap şi nevralgiile dentare, scade febra şi durerile musculare ale bolnavilor de gripă, reglează glicemia şi ameliorează bolile de inimă. Se găseşte sub formă de praf, în tincturi, extracte lichide, ca plantă uscată, ceai sau capsule. Acestea din urmă sunt mult mai uşor de asimilat decât pulberea. În general, o capsulă conţine 500 mg de extract de plantă. Sunt indicate două-trei capsule, în cure de trei-patru săptămâni, cu 30 de minute înainte de a mânca, astfel încât principiile active să fie foarte bine asimilate de organism.
2. Ceaiuri cu acţiune de descongestionare şi de calmare a durerilor
Ceaiul de cătină se prepară sub formă de infuzie din una-două linguriţe la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Coacazele negre se prepară sub formă de infuzie din fructe uscate din care se beau două-trei căni pe zi.
3. Băi de plante
Se amestecă următoarele plante cu acţiune antiinflamtoarie: 10 g flori de arnică, 30 g rădăcină de tătăneasă, 20 g creţuşcă, 30 g mentă şi 30 g salcie. Se realizează apoi un decoct din 30 g de amestec la trei-cinci litri de apă care se introduce în apa de baie. Băile pot fi generale sau locale.
4. Compresele calde relaxează musculatura
Unele dureri articulare pot fi ameliorate cu ajutorul compreselor calde deoarece căldura dilată vasele sangvine, stimulează circulaţia şi ajută la transportul oxigenului şi al substanţelor nutritive către muşchi.
5. Sportul nu trebuie să lipsească
Încercă să faci mişcare cel puţin jumătate de oră pe zi. Activitatea fizică ajută la creşterea flexibilităţii articulaţiilor şi a tonusului musculaturii. În plus, prin mişcare, organismul eliberează endorfine, substanţe care au efect analgezic.
6. Tratamentul complementar al durerilor articulare
În tratamentul complementar al durerilor articulare, este recomandată planta Curcuma longa, cunoscută popular sub denumirea de Curcumin. Pentru rezultate optime, ne sfătuim pacienţii să aleagă doar acele produse naturale care conţin substanţe active extrase din rădăcina de Curcumin, în concentraţii optime. Componentele active din planta Curcumin ajută la reducerea inflamaţiilor articulare şi a durerilor, stimulând secreţia de cortizon (hormon produs de glandele suprarenale cu rol esenţial în limitarea proceselor inflamatorii şi în reducerea proliferării formaţiunilor tumorale).
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1840
- Populația:
- 1974 locuitori
Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.
Comentarii
(0)