14 iunie 2015, 10:25 Sănătate views 6880
Recomandări pentru a ne proteja de caniculă
14 iunie 2015, 10:25 Sănătate views 6880

Recomandări pentru a ne proteja de caniculă

Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) atenționează populația că temperaturile caniculare din următoarele zile pot afecta grav sănătatea, iar în acest sens a oferit cîteva recomandări, relatează MOLDPRES.

Potrivit CNSP, pentru a preveni efectele negative ale caniculei și insolației asupra sănătății, persoanele trebuie să evite expunerea excesivă la soare între orele 11.00 – 18.00, să poarte pălării de soare, haine lejere din fibre naturale de culori deschise, să bea cel puțin doi litri de lichide, să evite băuturile cu conținut ridicat de cofeină sau de zahăr și să consume cît mai multe fructe și legume.

Totodată, medicii îndeamnă populația ca la apariția semnelor de insolație (febră, dureri de cap, amețeli etc.) să se adreseze după ajutor medical.

„Pînă la sosirea ambulanței, culcați bolnavul la umbră, înlăturați hainele strîmte, cravata, pentru a elibera căile respiratorii, aplicați comprese reci pe cap, la ceafă, sub braț, pe torace sau abdomen. Nu se recomandă băile foarte reci sau administrarea preparatelor antipiretice fără consultul medicului", precizează CNSP.

Solicitat de agenție, șeful serviciului de presă al Spitalului de Urgență, Petru Craveț, a declarat că de la începutul sezonului cald deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de insolație în țară.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru ziua de mîine și poimîine este prevăzut Cod galben de caniculă, cu temperaturi ale aerului de pînă la 36 de grade Celsius.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

canicula , Moldova , meteo , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.