08 mai 2023, 12:30 Sănătate views 17688
Ce se întîmplă în organismul tău cînd bei apă cu oţet
08 mai 2023, 12:30 Sănătate views 17688

Ce se întîmplă în organismul tău cînd bei apă cu oţet

Dacă tuşeşti din orice motiv, amestecă 5 linguriţe de oţet de mere cu cinci linguriţe de miere. Astfel vei obţine un sirop din care este bine să iei cîte o linguriţa la interval de trei ore. După doua zile, tusea ar trebui să dispară complet. În caz contrar, vizitează medicul, scrie BZI.ro.

Oţetul tratează micozele

Avînd în vedere că este de fapt un acid, oţetul are o acţiune incredibilă asupra majorităţii tipurilor de micoze. Cel mai bine atacă micozele picioarelor, care trebuie muiate în oţet de cîte 4-5 ori pe zi.

Oţetul ajută ficatul

Mai ales diabeticilor, oamenilor care au probleme cu bila, pancreasul sau ficatul, le sînt recomandate tratamentele cu oţet. Astfel, amestecînd jumătate de borcan de miere cu 100 de ml de oţet de mere şi cu jumătate de lămîie tăiată cubuleţe, puteţi să obţineţi o soluţie care vă va curăţa. Este de ajuns să luaţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cîte o linguriţă din acest amestec, înainte de masă. Dacă ai nasul înfundat şi dureri insuportabile de cap şi de gît, poţi scăpa de ele cu oţet. Foloseşte oţet de mere din care adăugi trei linguri mari într-un litru de apă fiartă. Apoi este de ajuns sa faci inhalaţii timp de cinci minute, deasupra oalei cu amestecul respectiv, cu capul acoperit cu un prosop. Inspira pe nas, expira pe gură şi ţine ochii închişi. Aburii iţi vor desfunda căile nazale, vei scăpa de dureri şi va fi îmbunătăţită circulaţia sîngelui.

Sursa: www.realitatea.net

Cuvinte cheie:

sanatate , tratament , medicamente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2089 locuitori

Oniţcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Oniţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2089 de oameni. Satul Oniţcani a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.