|
Rating-ul celor mai nocive smartphone-uri
Potrivit comunicatului Agenţiei „Yonhap", cercetările au fost inițiate de către Departamentul Resurselor Specializate Cnet din Fraţa, dispozitivele mobile au fost evaluate conform intensităţii radiațiilor electromagnetice.
Specialiștii au măsurat rata specifică de absorbţie, valorile SAR (n.r. specific absorption rate). Conform acesteia, este determinată cantitatea de energie electromagnetică primită de organism într-o anumită unitate de timp. Coeficientul este calculat în wați pe kilogram.
Experții au determinat că cele mai nocive sînt modelele: HTC One Mini 2, cu un indice de 1,46 W / kg. Urmează Nokia Asha 503, care emană 1,43 W / kg, iar pe locul trei printre "lideri" se află 5s iPhone cu un nivel de 0,979 W / kg.
Un nivel scăzut al SAR au demonstrat: Samsung Galaxy Note (0,241 W / kg), LG G3 (0,291 W / kg), Samsung Galaxy S6 Edge (0,334 W / kg), BlackBerry Pașaport (0,33 W / kg) și HTC Desire 620 (0,362 W / kg).
iPhone 6 cu indicatorul de 0,972 W / kg, i-a cedat titlul de cel mai sigur smartphone modelului Samsung Galaxy Mega, al cărui nivel de radiație s-a dovedit a fi cel mai moderat – 0.142 W / kg.
În cele mai multe țări ale lumii SAR constituie de 2 W / kg. În unele ţări, cum ar fi Coreea de Sud, cerințele sînt mai stricte – 1,6 W / kg.
În raportul realizat în urma cercetărilor şi testărilor experții au ţinut să menţioneze că consumatorii care au aflat despre coeficienții în cauză pot acum să se orienteze referitor la posibila "nocivitate"a dispozitivului mobil, chiar dacă aceasta nu a fost stabilită de către Organizația Mondială a Sănătății.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1929
- Populația:
- 82 locuitori
Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.
Comentarii
(0)