26 februarie 2015, 10:46 Sănătate views 8701
Măsuri de protecție contra gripei
26 februarie 2015, 10:46 Sănătate views 8701

Măsuri de protecție contra gripei

Infecțiile respiratorii pot fi prevenite prin profilaxia imunologică a organismului. Potrivit medicilor, aceasta poate fi realizată prin vaccinare sau administrarea preparatelor imunomodulatoare. De asemenea, pentru a ne proteja de bacterii și viruși, putem apela la metodele naturale.

În cazul complicațiilor frecvente, provocate de aceste afecțiuni respiratorii,specialiştii recomandă efectuarea testelor imunologice, pentru a stabili cu exactitate cauzele infecţiei. Acest lucru le permite medicilor să stabilească diagnosticul și tratamentul corect.

"Aceste metode de imunoprofilaxie nu trebuie să fie aplicate de sinestătător, este obligatoriu un consult cu medicul de familie.Noi putem să determinăm prin intermediul acestor analize stări de imunodeficiență congenitală, unele deprimări imunologie dobândite, unele bacterii, viruși specifici", a declarat medicul alergolog, Tatiana Gorelco.

Un remediu eficient împotriva virozelor este ghimbirul și lămâile. Acestea pot fi folosite la prepararea ceaiurilor sau consumate în stare crudă cu miere de albine.

Unii oameni spun că se protejează de viroze apelând la metode naturiste:

"De trei ori pe zi, înainte de masă, eu beau câte 10 picături de de apă oxigenată. În fiecare zi merg în parcul "Valea Trandafirilor" și fac sport. Neapărat folosesc ghimbirul, lămâia și mierea de albine."

"Beau ceai cu lămâie. Împreună cu soția ne facem masaj unul altuia și este totul bine."

"Ceai verde de obicei. Dacă te alimentezi normal, imunitatea e crescută. Eu iau vitamine simple, care foloseam mai înainte."

Medicii recomandă și folosirea măștilor de protecție.

Măștile de protecție trebuie purtate atât de oamenii bolnavi, cât și de cei sănătoși. În primul caz pentru a preveni răspândirea infecției, în al doilea, pentru a evita îmbolnăvirea.

Totuși, există și oameni care nu iau măsuri de protecție:

"Nu am auzit de așa ceva. Ghimbir? -Măști de protecție purtați?. Jackson a purtat și s-a dus tânăr în mormânt. de ce te aperi, de aceea nu scapi. "

"Eu nu mă îmbolnăvesc niciodată. Usturoiul nu îmi place. Folosesc ceai cu zmeură și atât. - Măști nu folosiți? - Nu."

Spălarea cu regularitate a mâinilor și consumul de lichide sunt, la fel, metode eficiente de prevenire a virozelor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , virus , gripa , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1009 locuitori

Ţipleteşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 47 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Țipletești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.