23 octombrie 2022, 11:00 Sănătate views 7544
23 octombrie 2022, 11:00 Sănătate views 7544

Pot renunţa la zahăr?

Potrivit experţilor în domeniul nutriţiei, o persoana poate evita complet consumul suplimentar tuturor tipurilor de zahăr. Organismul nostru are nevoie de carbohidraţi, doar că le primește în cantităţi suficiente din fructe, pîine şi cartofi. Fiecare linguriță, fiecare cubușor suplimentar de zahăr depăşeşte deja cantitatea necesară organismului.

Organismul este capabil de a sparge cu ușurință lanţuri de carbohidraţi primit din produsele cerealiere, şi să satisfacă pe deplin nevoia de ele. Lingurița suplimentară de zahăr doar facilitează activitatea organismului, ceea ce nu este întotdeauna bine pentru el.

Zahărul derivat din portocale, nu se deosebește mult de zahărul din produsele de patiserie. Pentru organism acest lucru este lipsit de relevanţă. Dar dulciurile sînt în primul rînd o mare cantitate de carbohidraţi, în timp ce un măr sau pîinea conţin substanţe minerale, vitamine care sunt esenţiale pentru organism.

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

sanatate , zahar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.