17 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 16812
17 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 16812

Tratamentul cu pîine

După cum ştim, pîinea - este un aliment hrănitor şi sănătos. Dar mulţi oare ştiu că din vechime cu ajutorul pîinii erau tratate diferite boli?

Tratăm stomac!
Pentru a scăpa de senzaţii neplăcute, prăjiți o bucată de pîine albă cu o linguriță de unt topit. Atunci cînd pîinea s-a răcit, se pune timp de 30 minute într-un pahar de apă potabilă. Tinctura obținută se ia de 3-4 ori pe zi.

Vă doare gîtul?
Puneți miezul pîinii în laptele care fierbe. Cînd miezul se va înmuia şi se va răci pițin, mîncați-l imediat. Repetați această procedură de 3 ori pe zi și simptomele bolii vor trece.

Alungă insomnia!
Pîinea de grîu cu adaos de pîine de secară ajută în caz de insomnie. Două tipuri de pîine trebuie tăiate mărunt şi amestecate în proporţii egale. Apoi adăugaţi cîteva lingurițe de saramură de castraveți murați, o jumătate de castravete murat și o linguriţă de lapte acru. Amestecul rezultat este plasat pe frunte de două ori pe zi - dimineaţa şi seara, şi după 10-15 minute se spală cu apă. Vă sfătuim să încercaţi!

Cuvinte cheie:

pîine , sfat , tratament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.